Tipar digital

Printul digital reprezintă procesul de reproducere a imaginilor digitale pe suprafețe fizice, precum hârtia sau cartonul, fiind folosit în special pentru personalizarea materialelor de imprimare.

DIGITAL

De ce tiparul digital

Datorită setărilor inițiale minime, printul digital este ideal pentru realizarea prototipurilor rapide și tirajelor mici, care pot fi executate la costuri reduse.

Printul digital este utilizat pentru imprimări personalizate și pentru tipărirea cu date variabile, cum ar fi cărțile pentru copii personalizate cu numele și imagini specifice fiecărui copil.

Sistemul de imprimare la cerere folosește, de asemenea, printul digital pentru tiraje mici de cărți, cu un număr variabil de pagini și tehnici diverse de legare.

Beneficii

  • Fiecare imprimare poate fi unică, deoarece nu sunt necesare matrițe tipografice, spre deosebire de metodele tradiționale.
  • Se economisesc cerneală și hârtie, deoarece nu mai este nevoie de recalibrarea culorilor pentru a obține saturația potrivită și nu mai este necesară verificarea poziționării hârtiei.
  • Cerneala sau tonerul nu pătrund în spatele colii, ci formează un strat subțire pe suprafața acesteia. Pentru a preveni ștergerea, se aplică proceduri suplimentare pentru fixare. În cazul tonerului, se folosește un “lichid de fuziune” supus unui proces termic, iar cerneala se usucă prin expunere la raze UV.

Tiparul digital

Ai nevoie de o ofertă adaptată nevoilor tale?

Nu ezita să ne contactezi

Scroll to Top